Gyűrűpárna hímző workshop

Hímzett stafírunggal már nem szokás készülni az esküvőre, de egy kicsit azért vissza lehet csalogatni a hagyományt egy workshopon, ami csak Neked szól!

Hímző workshop

Ha szeretnél saját kezűleg is készíteni valamit az esküvődre, és szeretnél kicsit visszavenni a szervezési őrületből, hogy lélekben is jobban ráhangolódhass a nagy napra, akkor készíthetsz velem egy hímzőkeretbe foglalt gyűrűpárnát.

Ha nem a saját esküvődre készülsz, de valami igazán személyes nászajándékot szeretnél az ifjú párnak, ajándékba is hímezheted.

Iszunk egy teát, kiválasztjuk a virágokat, és együtt megtervezzük. Hozhatod a saját ötleteidet, vázlataidat, de lesznek előkészített minták is. Segítek elkészíteni, biztosítva minden szükséges kelléket és alapanyagot.

Időtartam: kb. 4 óra
Hozzájárulás: 20.000 Ft
Helyszín: Budapest, 3. kerület, Csillaghegy


Cickafark

Gyűrűpárna rendelés

Ha inkább rám bíznád a gyűrűpárna elkészítését, rendelésre is van lehetőség.
Írd le az elképzeléseidet egy emailben, ha tudod a válaszokat, kitérve a következő kérdésekre:

  • elképzelt vadvirágok, vagy ha bizonytalan vagy, akkor csak a színek (passzolva például a dekorációhoz)
  • az alap textil színe, amire a hímzés kerül (natúr vászon, pasztell rózsaszín, kék, vagy amilyet csak szeretnél)
  • monogrammal, vagy anélkül
  • egy, vagy két gyűrű megkötő szalaggal

Az ár minden esetben egyedi, ezért kérj árajánlatot: m.brigitta.b@gmail.com

A szülőknek szánt köszönőajándék is készülhet hímzéssel. Ez lehet például díszpárna; hímzőkeretes, vagy hagyományos képkeretbe illesztett hímzés.


Miért jobb egy hímzőkeretbe foglalt gyűrűtartó a hagyományos gyűrűpárnánál?

Mert a hagyományos párnácskával ellentétben az esküvő után sem válik felesleges tárggyá. Képként a falra akaszthatod, ezzel szép emléket állítva a ceremónia fénypontjának.

Néhány virág, amit gyűrűtartóra ajánlok:

cickafark – Achillea millefolium
A cickafark ismert gyógynövény, rengeteg legenda és szokás fűződik hozzá. Rétek, legelők gyakori virága, a középkorban menyasszonyi csokrokba gyakran belekerült. Hajadon lányok telihold idején a párnájuk alá tették, remélve, hogy jövendőbelijükkel álmodnak. Teája a női ciklus őre.

házi len – Linium usitatissimum
Ez az ősidők óta termesztett növény. Pillekönnyű világoskék szirmaival, és lágy szárával a szolid, kecses gyűrűtartókoz passzol.

kamilla – Chamaemelum nobile
“Kis virág a kamilla, de csodás, feje pöttöm, ereje óriás…” (17.sz. Abraham Cowley). Gyógyító tulajdonságait hosszú sorokon keresztül lehetne sorolni és számos hagyomány is fűződik hozzá. Az egyik leggyakoribb virág, amit hímezve megtalálsz a Mezrénél.

nefelejcs – Myosotis
Hogy ne felejtsd a pillanatot! Virágai aprók, de egy csokorba szedve nagyobb felületet is kitölthetnek a hímzett felületen.

réti füzény – Lythrum salicaria
Nádasok, lápok növénye. Rózsaszínes, vöröses árnyalataival feltűnő és vidám a hímzéseken.

Évszakhoz illően is érdemes a növények között válogatni. Tavaszra és nyárra persze óriási a választék, de a hidegebb évszakok is tartogatnak szépségeket: egy őszi esküvőre jól passzol a csipkebogyó, a kökény, a galagonya, télire a hóbogyó, vagy a fenyőfélék. Kérj bátran tanácsot, szívesen segítek a döntésben!

Réti füzény és nefelejcs